skip to Main Content

“Juist het kleinschalige is bepalend voor de kwaliteit! Een half jaar geleden kwamen we in ons huidige huis wonen,” vertelt Marcel Sleutjes. “Daarin lag een parketvloer van tropisch hardhout. Op zich een kwalitatief goede vloer, al was hij wel een jaar of 15 oud. Ook de kleur was ons te donker, en hij glom wat te veel.” Lachend: “Het was net of je een ouderwetse dansschool binnenstapte.”

Sleutjes verdiepte zich in de kwestie ‘nieuwe vloer laten leggen of bestaande vloer laten verfraaien’. “Uiteindelijk kozen we voor de tweede optie. Deels omdat de bestaande vloer van mooie kwaliteit was en kansen genoeg bood om volledig naar onze smaak te worden aangepast. Deels omdat tropisch hardhout op zich al geen ecologisch verantwoorde vloerkeuze is, maar een heel nieuwe vloer laten aanleggen en deze zomaar weggooien al helemaal niet.”

Keuzes
Toen begon het zoeken naar de juiste partner voor de vloerrenovatie. Sleutjes: “De eerste bedrijven die ik polste waren wat grotere partijen. Die sturen een verkoper naar je toe die graag zijn eigen aanpak wil promoten, en veel minder bezig is met wat jij als klant nodig hebt en wilt. Bram Eeren was in dit rijtje een uitzondering. Geen gelikt verkoopverhaal, wel een oprecht advies, eerlijk vakmanschap en heel veel kennis. Bovendien werd hij me aangeraden door een kennis die zeer goede ervaringen met zijn werk had.”

Eerlijk advies
“Eeren kwam met een scherpe offerte en een goed plan van aanpak. Hij gaf meteen aan dat er na het aflakken plekken zouden kunnen ontstaan waar het hout wat wit uitsloeg. Dat is daadwerkelijk gebeurd, maar het stoort ons niet. Ook verdiepten we ons samen in een plek midden in de kamer waar de kwaliteit van het hout niet meer goed was. Bram overlegt in zulk soort gevallen. Hij geeft eerlijk aan wat je kunt doen om de vloer weer helemaal mooi te maken. In dit geval was dat een paar planken loshalen en vervangen…”

Samen aan de slag
Sleutjes: “Een ander had misschien gezegd: “Dat is vervelend, daar moet ik dan een nieuwe afspraak voor maken en later voor terugkomen.” Bram niet. Hij gaf wel meteen aan dat hij er enkele uren werk aan zou hebben. Uiteindelijk is hij doorgegaan met werken, heb ik zelf de planken opgehaald en hebben we daarna samen de vloer hersteld. Tussendoor aten we even iets, daarna zijn we tot laat doorgegaan. Waar vind je zulk soort toewijding nog? Het was bovendien erg leuk om zoiets samen te doen.”

Dienstverlening vraagt om een vakman
“Onze vloer is geen versleten dansvloer meer. Hij is prachtig en helemaal naar onze smaak. Bram heeft ook nog wat plinten aangebracht. En als ik in de toekomst nog eens dit soort werkzaamheden moet laten doen, maak ik weer van zijn diensten gebruik. Want zeker als je geen product bij iemand afneemt, maar een dienst, kun je maar beter een echte vakman inschakelen. Bram is geen gelikte verkoper met een enorm bedrijf. Maar juist dat echte en kleinschalige zou ik niet snel opgeven. Daarin zit een groot deel van de kwaliteit en authenticiteit.”

“Dit huis verdiende een écht timmerbedrijf. Bij een kennis met wie ik golf zag ik een parketvloer van EEREN. Die mond-tot-mond reclame heeft ertoe geleid dat we in ons oude huis de bestaande vloer door EEREN hebben laten opschuren. Zeer tot tevredenheid. Daarna was het bijna vanzelfsprekend dat ze in ons nieuwe huis ook de vloer zouden verzorgen,”

De familie Kateman kocht enige tijd terug een appartement in een voormalig klooster. “Het is een oud, sfeervol gebouw. Het verdient een vloer die authenticiteit uitstraalt. Dat moest dus hout worden. Op een avond zijn we in de demonstratieruimte van EEREN enkele opties gaan bekijken. De eiken parketvloer in visgraat vonden we het beste passen bij onze woning.”

Overleg
Kateman is over het hele traject met EEREN zeer te spreken. “Je kiest zo’n vloer een flinke tijd van tevoren uit. In ons geval een jaar. Er gaan een offerte en wat overlegrondes overheen totdat het tot de uiteindelijke afspraak komt. EEREN hecht erg aan dat overleg. Heel prettig, want in een oud huis als het onze kun je niet zomaar een standaard vloer neerleggen. Er waren diverse ondervloeren nodig, en er was een trapje met leuningen dat vakmanschap vereiste. Bovendien wilden we in de keuken en slaapkamers pvc-vloeren laten leggen. Daarbij kon EEREN van dienst zijn als tussenpersoon. Erg prettig allemaal.”

Trots
“Ook tijdens het leggen van de vloer bleef Bram Eeren steeds met ons in overleg. Daaruit blijkt echt zijn vakmanschap. Hij ziet een uitdaging, verzint een oplossing en overlegt of die ook naar de wens van de klant is. Vervolgens voert hij hem uit. En dan zie je niet alleen zèlf dat er een vakman aan het werk is. Ook alle andere aannemers die op dat moment aan ons huis werkten, van de loodgieters tot de stukadoors, herkenden het ambachtelijke vakwerk. Je merkt aan alles dat Eeren trots is op zijn werk. Hoe bescheiden hij ook is, hij glimt als je hem er een compliment over geeft!”

Ambachtelijk timmerwerk
Het eindresultaat mag er dus zijn? Kateman: “Jazeker! Je ziet vooral duidelijk dat er een ambachtelijk vakman aan het werk is geweest als je onze vloeren vergelijkt met het eindresultaat bij anderen. Daar ligt de vloer toch wel minder perfect, met de nodige onvolkomenheden. Bij ons is daar geen sprake van. Ik ben blij dat we met EEREN in zee zijn gegaan. Mijn eerste indruk toen we dit appartement kochten was dat er écht goed timmerwerk nodig was voor deze klus. Die indruk is bewaarheid. Gelukkig hebben we niet voor een vloer van de bouwmarkt, of zelfs voor een vloer van een gewone parketteur gekozen. Met EEREN hebben we ons huis recht gedaan!”

“Dit is geen werk. Dit is vakmanschap.” Verbouwingsprocessen kennen vaak de nodige hobbels. Als er iets misgaat, mag je blij zijn als je een vakman in de arm genomen hebt. Precies om die reden was Pieter de Wildt zo blij met zijn keuze voor EEREN Parketvloeren. “Vanwege drie lekkages tijdens de verbouwing heeft Bram zich drie keer opnieuw over onze vloer moeten ontfermen. Maar probleemsituaties zijn voor hem juist een uitdaging. Onze vloer is schitterend geworden.”

“We kochten een appartement waarin een massief eikenhouten vloer van ongeveer 120 m2 lag. Prachtig, maar hij moest wel geschuurd, op kleur gebracht en gelakt worden. Na het vergelijken van diverse offertes hebben we voor Bram Eeren gekozen. Waarom? Hij dacht voortdurend met ons mee en kwam direct over als een vakman met een gedetailleerd oog voor kwaliteit.”

“We moesten veel verbouwen. Tijdens het frezen van sleuven in de muren van de woonkamer is er koelwater gelekt. Op diverse plekken kwam de vloer blank te staan met alle gevolgen van dien. Toen bleek dat de vloer op die plekken kromtrok, heeft Bram geadviseerd dat het verstandiger zou zijn om in de woonkamer een hele nieuwe vloer te leggen. Dat zou naadloos in elkaar overlopen, garandeerde hij.”

Nog twee lekkages
Maar daar stopte de lekkage-ellende nog lang niet. In een notendop: een week voor de geplande verhuizing ontstond een enorme lekkage door een defecte radiator in de logeerkamer. Drie maanden later nog eens in de bijkeuken, toen bleek dat een slagplug - die dwars door een leiding was geslagen – had gezorgd dat de spouw was volgelopen met water. Ook in die ruimtes was er qua vloer geen redden meer aan en schoot Bram te hulp.

Grandioos geheel
De Wildt: “Uiteindelijk ligt nu dus alleen nog in de slaapkamer de oorspronkelijke houten vloer; door die lekkages hebben we alle andere vloeren laten vervangen. Dat had zomaar een lelijke lappendeken kunnen worden, met duidelijk zichtbare verschillen tussen de diverse ruimtes. Maar dankzij het vakmanschap en de oplossingsgerichtheid van Bram is het nu één grandioos geheel. We krijgen er vaak complimenten over en genieten er zelf dagelijks van.”

Kiezen voor kwaliteit
De crux van dit verhaal zit hem in de werkwijze van EEREN Parketvloeren. De Wildt: “Bij andere parketteurs wordt je vloer gelegd door werknemers van het bedrijf en die mannen doen inderdaad hun werk. Voor Bram Eeren is het leggen van vloeren niet alleen zijn werk. Het is een combinatie van passie en vakmanschap waarbij hij enkel en volledig vertrouwt op zijn eigen kunnen. Met zorg en aandacht stelde hij de eerste offerte op voor het schuren en afbehandelen van de oude vloer. En die zorg en aandacht zijn gebleven. Drie lekkagedrama’s lang.
Bram is nooit voor snelle oplossingen gegaan, maar altijd voor kwaliteit. Ze zeggen wel eens: goedkoop is duurkoop. Het werk van EEREN is iedere euro waard, zeker als je het eindresultaat ziet.”

Back To Top